Αρχική > FYROM > Ιβανόφ : Η ΠΓΔΜ είναι εποικοδομητική στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης της ονομασίας ….

Ιβανόφ : Η ΠΓΔΜ είναι εποικοδομητική στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης της ονομασίας ….

16 Ιανουαρίου, 2012 Σχολιάστε Go to comments

«Η ΠΓΔΜ είναι εποικοδομητική  στην  διαδικασία  εξεύρεσης λύσης της ονομασίας, και το ίδιο αναμένεται από την Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος κ. Ιβανόφ  αναφορικά  με τον   νέο γύρο διαπραγματεύσεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και των εκπροσώπων των δύο χωρών Jolevski (Зоран Јолевски) και Αδαμάντιο Βασιλάκη.

– «Είμαστε εποικοδομητικοί στη διαδικασία αυτή και ο εκπρόσωπός μας (Jolevski ) έχει όλες τις οδηγίες και τις πληροφορίες που εμείς ως κρατικοί αξιωματούχοι του έχουμε επισημάνει . Διατηρούμε  συνέπεια στην διαδικασία, γεγονός που υποδηλώνει την εποικοδομητική στάση  μας και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να  κάνει το ίδιο», δήλωσε ο κ. Ιβανόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επίσκεψή του στην Εθνική Τράπεζα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβανόφ δήλωσε ότι αν και στην κοινή γνώμη μπορεί να δημιουργήθηκε  μια διαφορετική αντίληψη  λόγω της μακρόχρονης στασιμότητας των διαπραγματεύσεων, ομως η διαδικασία θα πρέπει να θεωρείται ως σύνολο.

-» Αυτή η μεγάλη χρονική στασιμότητα   ίσως δημιουργεί  κάποιες διαφορετικές εντυπώσεις, αλλά εξετάστε την όλη διαδικασία στην ολότητα της. Για δύο δεκαετίες εμείς διαπραγματευόμαστε  και είμαστε πάντα σταθεροί στις αρχές μας , πάντα στην αναζήτηση  μιας λύσης, διότι το χρειαζόμαστε. Η άλλη πλευρά (Ελλάδα) δεν είναι τόσο πολύ ενδιαφερόμενη  να βρεθεί μια  λύση λόγω της τρέχουσας κατάστασή τους» – δήλωσε ο πρόεδρος Ιβανόφ.

—–

ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ  SITES):



Κατηγορίες:FYROM Ετικέτες: , , , , , , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε