Αρχική > Ελληνική ΑΟΖ > Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερωτήσεις σχετικά με ελληνο-αλβανικές σχέσεις και τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερωτήσεις σχετικά με ελληνο-αλβανικές σχέσεις και τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών

Οκτώβριος 12, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας στη χώρα μας, την πρώτη επίσκεψη μετά από αρκετά χρόνια. Επιθυμία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι να εγκαινιάσουμε μια νέα δυναμική στις σχέσεις μας με την Αλβανία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για στρατηγική συνεργασία με τη χώρα αυτή σε όλα τα επίπεδα…………..

Σε αυτό το πνεύμα διεξήχθησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και η κοινή τους βούληση αποτυπώθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο Υπουργοί μετά τη συνάντησή τους.

Στο νέο περιβάλλον φιλίας και στενής συνεργασίας που διαμορφώνεται, είναι κρίσιμης σημασίας να αντιμετωπίσουμε άμεσα, επιδεικνύοντας την απαραίτητη πολιτική βούληση, χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν, δίνοντας προτεραιότητα στη διευθέτηση του ζητήματος της Συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Η γρήγορη διευθέτηση της εκκρεμότητας αυτής, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων και την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό είναι και το κοινό συμπέρασμα των διαβουλεύσεων που είχαμε την περασμένη εβδομάδα, όπως καταγράφηκε στις κοινές δηλώσεις των δύο Υπουργών»…..
ελληνικό ΥΠΕΞ

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: