Αρχική > FYROM, ΟΗΕ > Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ κατά την επίσκεψή του στη Βοστώνη

Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ κατά την επίσκεψή του στη Βοστώνη

22 Σεπτεμβρίου, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Τόσο στο Σικάγο, όσο και στη Βοστώνη, μετά τις επαφές που είχα με τους δύο κυβερνήτες, αποφασίσθηκε η προαγωγή και η προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα και βεβαίως η προώθηση των επενδύσεων στη χώρα μας. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τους ομογενειακούς φορείς και να παρακαθίσω σε ειδικό γεύμα με το American Jewish Committee.

Αύριο ξεκινάει το πολιτικό και διπλωματικό πρόγραμμα των επαφών στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., όπου θα κυριαρχήσουν βεβαίως ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνάμα δε, και είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, η προώθηση των δικών μας θέσεων, σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.  ……………….

Γι’ αυτό θα συναντηθώ, αμέσως μόλις φτάσω στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον κ. Μπαν κι- Μουν. Θα ακολουθήσουν επαφές με τον κ. Νίμιτς και βεβαίως πάρα πολλές διμερείς επαφές με συναδέλφους Υπουργούς Εξωτερικών, περίπου 15 χωρών. Το πρόγραμμα αυτό εξελίσσεται, θα είναι μία ιδιαίτερα πλούσια σε δραστηριότητες, από διπλωματικής και πολιτικής πλευράς, εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, όπου πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και με την κρίση να βαραίνει στους ώμους μας, θα έχουμε την ευκαιρία να σπάσουμε τον πάγο και να ανοίξουμε και πάλι διάπλατα τις πόρτες για να μπορέσει η χώρα μας να κινηθεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο διεθνές περιβάλλον, θυμίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τόσο στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον αλλά και στην Ευρώπη.

Ελληνικό ΥΠΕΞ

22/9/12

  1. 22 Σεπτεμβρίου, 2012 στο 18:55

    Reblogged this on ΕΛ ΕΘΝΟΣ.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: