Αρχική > FYROM, ΟΗΕ > Κοιτάζοντας τον ήλιο της Βεργίνας (αστέρι της Βεργίνας) με το βλέμμα του κ. Μάθιου Νίμιτς …

Κοιτάζοντας τον ήλιο της Βεργίνας (αστέρι της Βεργίνας) με το βλέμμα του κ. Μάθιου Νίμιτς …

12 Φεβρουαρίου, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Ο ειδικός μεσολαβητής για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς (Matthew Nimetz) στις 22 του τρέχοντος μηνός θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ελπίζουμε να μην ζητήσει να έρθει Θεσσαλονίκη διότι αλίμονο αν τύχει να περάσει από το κέντρο δίπλα στην πανεπιστημιούπολη (Α.Π.Θ.) στο σιντριβάνι ακριβώς απέναντι.

Θα αντικρίσει πως συμπεριφερόμαστε εμείς ,πολίτες ,τοπικές αρχές και κεντρική εξουσία στα σύμβολα για τα οποία ,ναι μεν μας ανήκουν , αλλά κάνουμε και τόση προσπάθεια να το δεχθεί και η παγκόσμια κοινότητα.
Για τα σύμβολα αυτά στις 4 Νοεμβρίου 1993, ο Ανδρέας Παπανδρέου διακόπτει τις συνομιλίες και θέτει τρεις όρους προκειμένου να επανέλθει: α) αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος της ΠΓΔΜ που μιλούν για αλυτρωτισμό και στρέφονται εναντίον της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας, β) αλλαγή της σημαίας, δηλ. να αφαιρέσουν οι Σκοπιανοί το αστέρι της Βεργίνας και γ) παύση της προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδας.
Επί πλέον ,η Ελλάδα, θέλοντας να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά, έκλεισε τα σύνορα με τη γειτονική χώρα και προχώρησε επισήμως στην επιβολή εμπορικού εμπάργκο στα Σκόπια στις 17 Φεβρ. 1994. Ταυτόχρονα ίσχυε το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη Σερβία.
Μετά από σχεδόν δυο χρόνια, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1995, ακολούθησε η Ενδιάμεση Συμφωνία με τους γνωστούς όρους και την άρση του εμπάργκο.

Φτάσαμε τελικά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στην γνωστή απόφαση του με τις παραγράφους 1) 148-153 (για τα σύμβολα) και 2) 194-160 (για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά).

Έτσι λοιπόν ο κ, Μάθιου Νίμιτς (Matthew Nimetz) θα μείνει έκπληκτος με την κατάσταση που είναι σε κεντρικότατο σημείο το σύμβολο «αστέρι της Βεργίνας» καθώς και η επιγραφή Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ”. Πιθανώς και οι μελλοντικές προτάσεις του θα προσαρμόζονταν στο γεγονός αυτό.

Τέλος θα πρέπει να προσέξουμε να μην έρθει στην Θεσσαλονίκη οδικώς διότι θα μείνει έκπληκτος από το πλήθος των αυτοκόλλητων ΜΚ σε οχήματα (ιδιωτικά, λεωφορεία, φορτηγά). Ατυχώς οι αρμόδιες Αρχές στην Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούν στο ακέραιο  την αριθμ. Ε2748/315/ΑΟ019/ 24-10-95 διαταγή του Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Τελωνειακές διαδικασίες στις συναλλαγές με την FYROM».

Κ.Γ.Π.Μ.

————-

1 ΠΡΙΝ

2 ΔΕΓΜΑ ΜΚ (ΤΥΧΑΙΟ)

3. ΔΕΡΒΕΝΗ ΛΗΤΗ ΚΛΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ :

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: