Αρχική > ΚΥΠΡΟΣ > Όταν οι βάρβαροι κατακτητές, προπαγανδίζουν και παρουσιάζονται ως θύματα! …

Όταν οι βάρβαροι κατακτητές, προπαγανδίζουν και παρουσιάζονται ως θύματα! …

Φεβρουαρίου 5, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Υβριστικό έντυπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ


Η Κυπριακή Προεδρία, οι τουρκικές απειλές σε βάρος της Κύπρου, αλλά και ένα προκλητικό έντυπο που αναφέρεται σε οργανωμένη γενοκτονία από τους Ελληνοκυπρίους σε βάρος των Τουρκοκυπρίων ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

  • Η προσβολή

Το προσβλητικό για τους Ελληνοκυπρίους έντυπο ανήκει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ακαδημαϊκών Σπουδών των Βρυξελλών. Το έντυπο διετίθετο έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και το ζήτημα ηγέρθη από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, η οποία έθεσε θέμα διαδικασίας και ζήτησε εξηγήσεις από το Προεδρείο. Η Κύπρια ευρωβουλευτής ρώτησε ποια αρμόδια Αρχή έδωσε την άδεια να κυκλοφορεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα τέτοιο κείμενο, στο οποίο τονίζονται και τα εξής:
«Το κυπριακό πρόβλημα ηγέρθη ως αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής καμπάνιας των Ελληνοκυπρίων, η οποία χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα και εκδηλώθηκε με στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των Κυπρίων τουρκικής καταγωγής. Η Τουρκία άσκησε το εγγυητικό της δικαίωμα στηριζόμενη στο διεθνές δίκαιο και απέτρεψε γενοκτονία (σε βάρος των Τουρκοκυπρίων), με τη διενέργεια ειρηνευτικής επιχείρησης στο νησί». Η Γραμματεία της εν λόγω Επιτροπής διερεύνησε το θέμα και ενημέρωσε την κ. Θεοχάρους ότι το έντυπο αποσύρθηκε.

  • Η Κυπριακή Προεδρία 

Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα συζητά με την Κυπριακή Προεδρία συνιστά πρόβλημα, το οποίο ηγέρθη από ξένους ευρωβουλευτές. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ευρωβουλευτές όπως ο Άντριου Νταφ, που τηρεί πολλάκις φιλοτουρκική στάση, τόνισε προς το Προεδρείο της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, ότι η στάση της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπίας στην Τουρκία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου πρέπει να είναι η εξής: Η ΕΕ προχωρεί με την Κυπριακή Προεδρία και οποιοδήποτε μποϊκοτάζ από την τουρκική πλευρά θα αφορά την ίδια και μόνο. Στην ίδια γραμμή ήταν και η Ιρλανδή ευρωβουλευτής Αρλίν ΜακΚάρθι.

  • Κυπριακές αντιδράσεις 

Από κυπριακής πλευράς τον λόγο πήρε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία επισήμανε ότι η άρνηση της Τουρκίας να συζητήσει με την Κυπριακή Προεδρία δεν συνιστά ζήτημα που αφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αποτελεί θέμα της ΕΕ και μάλιστα στο πλαίσιο μιας διαχείρισης κρίσης. Και πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορεί να μας φορτώσει και αυτό το ζήτημα»… Συναφής ήταν και η τοποθέτηση της συναδέλφου της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, η οποία τόνισε ότι το πρόβλημα με τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ έγκειται στο ότι η Άγκυρα αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ. Και επισήμανε ότι εάν υπάρχει πρόβλημα και θέμα προς συζήτηση, αυτό οφείλεται στο ότι η Τουρκία απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σημερινή

(Ινφογνώμων Πολιτικά)

Κατηγορίες:ΚΥΠΡΟΣ Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: