Αρχική > FYROM > «Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται ότι εκπροσωπούν την ομάδα συμφερόντων των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» …..

«Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται ότι εκπροσωπούν την ομάδα συμφερόντων των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» …..

Δεκέμβριος 23, 2011 Σχολιάστε Go to comments

Σκόπια: «Ποιες χώρες μας υποστηρίζουν στις Βρυξέλλες»

Δεκέμβριος  22, 2011- Дневник Скопје

«Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται ότι εκπροσωπούν  την ομάδα συμφερόντων των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

«Η χώρα μας μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης βρίσκεται σε καλύτερη θέση αλλά πρέπει ακόμη να εργαστούμε σκληρά για τις μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δείξουμε προθυμία για συμβιβασμό με την Ελλάδα για το όνομα, μετά την νουθεσία του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Richard Hovit, ο οποίος παρουσίασε  ένα σχέδιο έκθεσης προόδου για την FYROM, όσον αφορά  την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το σχέδιο ψηφίσματος του Hovit,  φαίνεται ισορροπημένο αφού αποκαθιστά και πάλι το επίθετο «μακεδονικός», προτείνοντας συγχρόνως την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρυξελλών και Σκοπίων και  θα είναι τώρα ανοικτό ( το σχέδιο αυτό)  για παρεμβάσεις και καταθέσεις  τροπολογιών.

Οι πολιτικοί αυτής της χώρας αναμένουν στις Βρυξέλλες μια άγρια μάχη από το μέτωπο που δημιούργησαν οι Έλληνες και Βούλγαροι  καθώς και άλλες ομάδες συμφερόντων, σχετικά με τις  τροποποιήσεις του σχεδίου αυτού, μια διαδικασία που θα περατωθεί στις 10 Ιανουαρίου για να προωθηθεί μετά για ψηφοφορία το Μάρτιο.

Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

——-

ΣΧΕΤΙΚΑ (PJRM/FYROM/БЮРМ  SITES):

Во ЕП нe поддржуваат и пријатели на Грција (Дневник 21/12/2011)


Κατηγορίες:FYROM Ετικέτες: , , , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: