Αρχική > Uncategorized > Σε πολύ λίγο χρόνο, θα έχουμε την απόφαση της Χάγης για το ζήτημα του ονόματος της FYROM. Θεωρώ ότι η νεοσυσταθείσα Κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να κινηθεί άμεσα, με προτάσεις, για τη διευθέτηση αυτού του μεγάλου ζητήματος………

Σε πολύ λίγο χρόνο, θα έχουμε την απόφαση της Χάγης για το ζήτημα του ονόματος της FYROM. Θεωρώ ότι η νεοσυσταθείσα Κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να κινηθεί άμεσα, με προτάσεις, για τη διευθέτηση αυτού του μεγάλου ζητήματος………

5 Νοεμβρίου, 2011 Σχολιάστε Go to comments

Απόσπασμα από την δευτερολογία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση (Αίθουσα Ολομέλειας, Βουλή, 4 Νοεμβρίου 2011)

………Και οι προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες: πρέπει να προωθηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Αυτές χρειάζονται τον απαραίτητο χρόνο για να εφαρμοστούν. Χρειάζεται νηφαλιότητα και όχι η φρενίτιδα της προεκλογικής προσδοκίας.

Επιτρέψτε μου αυτή τη στιγμή, απλώς να προσθέσω μερικές ακόμα, άμεσες προτεραιότητες, που αυτή η Κυβέρνηση, η οποία θα σχηματιστεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Σε πολύ λίγο χρόνο, θα έχουμε την απόφαση της Χάγης για το ζήτημα του ονόματος της FYROM. Θεωρώ ότι η νεοσυσταθείσα Κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να κινηθεί άμεσα, με προτάσεις, για τη διευθέτηση αυτού του μεγάλου ζητήματος.

Δεύτερον, απέναντι στις αγορές, που ακόμα δεν πιστεύουν στη βιωσιμότητά μας, έχουμε άμεσα τη δυνατότητα να προκηρύξουμε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπως και να προωθήσουμε άμεσα το μεγάλο project «ΗΛΙΟΣ», που αυτά μαζί αναδεικνύουν νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές για τη χώρα και θα ελαφρύνουν ακόμα περισσότερο το βάρος από τον Έλληνα πολίτη………….

*************************************************************************************************

ΣΗΜΕΊΩΣΗ :

Πράγματι στις 16 Νοεμβρίου βγαίνει η απόφαση για  την προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Προχτές μάλιστα ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός  ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης,  ο οποίος συμπροεδρεύει στην Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποκάλεσε «μακεντονσκι» την γλώσσα τους και συγχρόνως δήλωσε ότι η παράλειψη του επιθέτου «μακεδονικός» από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας είναι λάθος. Γίνεται φανερό ότι ετοιμάζεται μια λύση του ονόματος με παράλληλη την κατοχύρωση γλώσσας και εθνότητας με τον χαρακτηρισμό «makedonski» στην σλαβική διάλεκτο, με λατινικούς χαρακτήρες.
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: