Αρχική > Uncategorized > Οι Έλληνες της Αλβανίας αποκαλούν «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς !!! …….

Οι Έλληνες της Αλβανίας αποκαλούν «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς !!! …….

Αύγουστος 10, 2011 Σχολιάστε Go to comments
Το λέει ο πρόεδρος του Αλβανικού «Μακεδονικού» κόμματος, που κατηγορεί την Ελλάδα γιατί δεν αναγνωρίζει τους «Μακεδόνες» ως έθνος……….
Ο πρόεδρος του «Μακεδονικού» κόμματος  Έντμοντ Τέμελκο, αποκάλυψε ότι οι Έλληνες της Αλβανίας, με τους οποίους συνεργάζεται άριστα, αποκαλούν «Μακεδόνες» τους ομοεθνείς του, δηλαδή τους….
Σκοπιανούς. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εθνικά τους «Μακεδόνες» που ζουν στην επικράτειά της, όπως επίσης γνωρίζουμε και τα προβλήματα που δημιουργεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας σχετικά με το συνταγματικό της όνομα. Λυπηρά, πολύ λυπηρά όλα αυτά.
Εδώ στην Αλβανία, «Μακεδόνες» και Έλληνες, ζούμε αρμονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει μεγάλος αλληλοσεβασμός και αμοιβαία αναγνώριση. Από πάντα μας δέχονταν και μας αποκαλούσαν Μακεδόνες και εμείς επίσης τους δεχόμασταν και τους αποκαλούσαμε Έλληνες. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες μειονότητες. Τους Βλάχους, τους Σέρβους, τους Ρομά κτλ. Εάν όλα αυτά δεν στηρίζονται από το ίδιο το κράτος, τότε για ποιες δημοκρατικές και ευρωπαϊκές αξίες μιλάμε; Κάποτε στην Αλβανία δεν ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά τότε κυβερνούσαν άλλου είδους καθεστώτα. Σήμερα η χώρα οδεύει τον ευρωπαϊκό δρόμο και ο σεβασμός του αυτοπροσδιορισμού είναι κάτι το αυτονόητο. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και στη γειτονική Ελλάδα, η οποία περηφανεύεται για τη δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

http://www.katoci.com/

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: